ONTVANG 5 KLEURSTALEN GRATIS!

close
Solar rolluiken blog

Daarom wil je rolluiken op zonne-energie

23-02-2022

Met de toenemende belangstelling voor duurzame producten winnen ook rolluiken op zonne-energie enorm aan populariteit. Steeds duidelijker wordt het besef dat we ons nog veel meer in moeten zetten om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Dat voornamelijk overheden en bedrijven hier grote stappen in kunnen zetten is duidelijk, maar toch kunnen ook wij ons steentje bijdragen. Naast een duurzame oplossing zijn rolluiken met een solarmotor ook enorm gemakkelijk te monteren en bezorgen ze jou vele andere voordelen.

De solarmotor van een rolluik op zonne-energie

Een solarmotor voor een rolluik op zonne-energie bestaat uit een batterij en een zonnepaneel. Het zonnepaneel wordt aan de voorzijde van de omkasting geplaatst zodat deze voldoende wordt blootgesteld aan de zon. De batterij van de solarmotor zorgt ervoor dat er voldoende energie wordt opgeslagen om het rolluik aan te kunnen sturen.

Geen hak- of breekwerk in muren of kozijnen

Door de batterij en het zonnepaneel van een solarmotor is het niet nodig om deze aan te sluiten op het stroomnetwerk. Dit zorgt ervoor dat rolluiken op zonne-energie enorm gemakkelijk te monteren zijn. Zo zorgt de draadloze montage ervoor dat er geen hak- of breekwerk nodig is in muren of kozijnen.

Binnenklimaat beheersen met rolluiken

Door je rolluiken aan te sturen met een solarmotor geniet je niet alleen van de montagevoordelen maar zet je ook een mooie stap in de bewustwording dat een alternatieve energiebron zoals zonne-energie kan zorgen voor de aansturing van onze apparatuur.

De grootste winst die je echter behaald met deze solarrolluiken is de betere beheersing van het binnenklimaat in je woning. Je ramen zijn namelijk bij uitstek de plek waar ’s winters veel warmte verloren gaat. Door het op de juiste manier inzetten van je rolluiken kun je de warmte ’s winters beter in huis houden en bespaar je op de stookkosten. ’s Zomers werken de rolluiken ook isolerend maar helpen ze juist met het buiten houden van de warmte.

Een donkere slaapkamer

Naast de isolerende werking zorgen solarrolluiken er natuurlijk ook voor dat je ruimtes gemakkelijk kunt verduisteren. Zo zorg je in een handomdraai voor een donkere slaapkamer. Extra prettig wanneer het ’s zomers langer licht is en je toch aan voldoende uren slaap toe wil komen.

Een veilige woning

Je hebt inmiddels wel door dat (solar)rolluiken multifunctioneel zijn. Naast het beheersen van het binnenklimaat en het verduisteren van je woning dragen ze ook bij aan de veiligheid van je woning. Zo zijn rolluiken het extra stukje hang- en sluitwerk voor je ramen en deuren en houd je ongewenst bezoek gemakkelijk buiten de deur.

Belangrijkste voordelen solarrolluiken

✓ Duurzame aansturing
✓ Geen hak- of breekwerk in muren of kozijnen
✓ Bespaar op je energierekening

✓ Betere beheersing van het binnenklimaat
✓ Verduisteren van ruimtes
✓ Een veilige woning

Prijs rolluiken op zonne-energie

De adviesprijs van een op afstand bedienbaar rolluik op zonne-energie ligt gemiddeld €83,- hoger dan een regulier rolluik met afstandsbediening. Door een snellere montage vallen de montagekosten van een rolluik op zonne-energie mogelijk juist lager uit. Bovendien bespaar je op energiekosten dus zullen deze investering snel terugverdienen!

Gratis brochure arrow-right