Terrassenuberdachung mit sonnenschutz

Een terrasoverkapping met zonwering

14-10-2020

Een terrasoverkapping met zonwering zorgt ervoor dat je zowel beschermd bent tegen een regenbui als tegen hinderend invallend licht van de zon en is daarom erg populair. In de meeste gevallen bestaat een terrasoverkapping met zonwering uit twee losse producten, namelijk een terrasoverkapping en een verandazonwering. In deze blog bespreken we hoe je de juiste terrasoverkapping combineert met een bijpassende zonwering en zorgt voor het optimale resultaat.

Overkappingen met polycarbonaat

Terrasoverkappingen met een dakvulling van polycarbonaat laten doorgaans minder zonlicht door dan overkappingen met een dak van glas. Dit betekent dat je bij een terrasoverkapping met een dak van polycarbonaat minder behoefte hebt aan een zonwering boven of onder je overkapping.

Een nadeel van een terrasoverkapping met polycarbonaat is dat dit materiaal minder daglicht doorlaat dan glas. Bovendien heeft glas een luxe uitstraling en behoud je de doorkijk naar buiten.

Overkappingen met glas

Wanneer je kiest voor een uitvoering met glas zul je sneller de behoefte hebben om je terrasoverkapping met zonwering uit te voeren. Zeker op warme dagen kan de temperatuur onder een overkapping met glas namelijk enorm oplopen wanneer je geen bescherming hebt van een zonwering.

Terrasoverkapping met zonwering lounge

Terrasoverkapping met zonwering uitbreiden

Wanneer je jouw terrasoverkapping gaat uitbreiden met zonwering kom je voor diverse keuzemogelijkheden te staan. Onderstaand bespreken we de belangrijkste toepassingsmogelijkheden met je.

Zonwering aan de bovenzijde
Met een zonwering aan de bovenzijde van je overkapping worden lichtinval en warmte geweerd voordat deze je terrasoverkapping bereiken. Dit zorgt voor een effectieve bestrijding van de warmte en betekent dat de temperatuur onder je overkapping op peil blijft. De aandrijving van een zonwering aan de bovenzijde vindt plaats door middel van een elektrische motor.

Zonwering aan de onderzijde
Een belangrijk voordeel van een zonwering onder je overkapping is dat het doek optimaal wordt beschermd tegen invloeden van het weer. Vocht en vuil krijgen op deze manier minder kans om het doek aan te tasten. Met de juiste kleuren en/of patronen zorg je direct voor sfeer op je terras. Een zonwering aan de onderzijde van je terrasoverkapping bedien je ook elektrisch met een schakelaar, afstandsbediening of je smartphone.

Zonwering balein
Bij een baleinzonwering hangt het zonwerende doek sfeervol gedrapeerd onder je overkapping. Op deze manier weer je het zonlicht en geef je tegelijkertijd een gezellige twist aan je terras. Baleinzonweringen worden uitgevoerd met een doek uit de screendoekcollectie en dienen handmatig te worden bediend door middel van een soepel lopende koordbediening.

Terrasoverkapping met zonwering pergola

Terrasoverkapping met zonwering in één

Eerder in deze blog hebben we besproken hoe je een terrasoverkapping met zonwering uit kunt breiden. De pergolazonwering V642 - Tumba vormt echter een uitzondering. Deze zonwering op palen is uitgevoerd met een waterafstotend doek en beschermt daarom zowel tegen de zon als tegen de regen.

Gratis brochure verandazonwering

Wil je graag een gratis brochure ontvangen met informatie hoe jij jouw terrasoverkapping kunt uitbreiden met zonwering? Via onderstaande knop vraag je gemakkelijk de brochures van de terrasoverkappingen en verandazonwering aan.

Gratis brochures arrow-right