Terrasoverkapping schoonmaken

Grote schoonmaak terrasoverkapping

29-04-2019

Heb jij (of hebben je buren) bomen in de tuin dan vind je regelmatig takjes, bladeren, en plakkende hars op de dakplaten of in de goot van je overkapping. Ook een regenbui kan het nodige zand en stof achterlaten op de dakplaten of profielen van je overkapping. Hoe je dit gemakkelijk weer verwijdert lees je in onze blog..

Een grote schoonmaak van je terrasoverkapping draagt bij aan een lange levensduur. Bovendien geniet je extra van je tuin of terras als jouw terrasoverkapping er blinkend bij staat. In een paar simpele stappen gaan wij je helpen om jouw overkapping zomerklaar te maken.

Waarschuwing

Stel bij het schoonmaken van de terrasoverkapping je eigen veiligheid voorop. Maak het jezelf gemakkelijk door het gebruik van de juiste gereedschappen en voorkom acrobatiek op hoogte. Is het schoonmaken van de overkapping in jouw tuin te gecompliceerd? Vraag dan de glazenwasser bij jou in de buurt om ondersteuning!

Dit heb je nodig:

  • Zachte doek
  • Zeem & raamtrekker
  • Schoonmaakproduct met een PH-waarde kleiner dan 7.5
  • Zachte bezem of stofzuiger
  • Warm zeepsopje
  • Trapje
  • Tuinslang & telescopische autoborstel
Terrasoverkapping schoonmaken emmer

Schoonmaken goot

De goot van jouw terrasoverkapping vangt het regenwater op en zorgt voor een afvoer hiervan door de afvoerbuis. Zorg er daarom voor dat je deze goot regelmatig vrijmaakt van takken en bladeren. Zo weet je zeker dat er geen verstoppingen ontstaan en het water gemakkelijk afgevoerd kan worden.

Schoonmaken polycarbonaat

Stap 1. Verwijder los vuil van het dak. Gebruik hiervoor een zachte bezem of stofzuiger.
Stap 2. Reinig de polycarbonaatplaten met lauw water en zeepsop. Gebruik eventueel een oplossing van niet-alkalische zeep. Gebruik de telescopische autoborstel om je bereik te vergroten.
Stap 3. Spoel de platen na met veel water en neem de platen af met een zachte doek.

Schoonmaken glasplaten

Stap 1. Verwijder los vuil van de glasplaten. Gebruik hiervoor een zachte bezem of stofzuiger.
Stap 2. Spoel de glasplaten voor met veel water en was deze vervolgens met een sopje. Gebruik de telescopische autoborstel om je bereik te vergroten.
Stap 3. Laat de glasplaten glimmen met een zeem en raamtrekker.

Tip: Heb je een glazenwasser die regelmatig jouw ramen lapt? Vraag of hij de glasplaten van je terrasoverkapping meteen even meeneemt.

Schoonmaken aluminium

De aluminium profielen van je terrasoverkapping maak je gemakkelijk schoon met lauw water en een schoonmaakproduct met een PH-waarde lager dan 7.5. Vermijd het gebruik van schuursponsjes en hogedruk toestellen. Hierdoor kan de laklaag beschadigd raken.

Indien je onderbouwelementen als schuifwanden of kozijnen hebt kun je deze veelal op dezelfde manier schoonmaken als je terrasoverkapping.

  • Share on LinkedIn