Rolluiken lamelkleuren

Kleur rolluik kiezen? 4 populaire kleuren

06-07-2020

Wanneer je van plan bent je woning te voorzien van rolluiken kijk je waarschijnlijk uit naar de vele voordelen waar je van gaat profiteren. Zo houd je het het koel en donker in huis, voorzie je je huis van extra beveiliging en bespaar je ook nog op je energierekening. Nu hoef je er alleen nog voor te zorgen dat de rolluiken naadloos aansluiten bij jouw woning. Om je te helpen met het maken van de juiste kleurkeuze laten we je in deze blog de populairste rolluikkleuren zien.

Meest gekozen lamelkleuren

De lamellen van een rolluik vormen samen het pantser. Het pantser van een rolluik beslaat een groot oppervlak en bepaalt daarom voor een groot deel het gevelbeeld. De populairste lamelkleuren zijn wit, verkeerswit, ivoor en antraciet.

V01
V20
V07
V19

V01 Wit

V20 Verkeerswit

V07 Ivoor

V19 Antraciet

Populaire nieuwe rolluikleuren

Bovengenoemde klassieke kleuren behoren al jarenlang tot de meest gekozen lamelkleuren van rolluiken. Met de introductie van een aantal nieuwe kleurtinten zien we echter de populariteit van de kleuren kwartgrijs en zwartgrijs toenemen.

V66
V72

Bekijk hier alle rolluikkleuren en vraag direct gratis kleurstalen aan!

V66 Kwartsgrijs

V72 Zwartgrijs

Kleuren omkasting rolluik

De omkasting van het rolluik bestaat uit de bovenbak, de zijgeleiding en de onderlat. Deze rolluikprofielen worden gemonteerd op de gevel of op het kozijn. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een kleur te nemen waarmee je jouw rolluiken laat aansluiten op de kleur van je kozijnen.

Rolluik kleuren
Rolluiken kleuren 1

Rolluiken in ralkleuren

De meeste producten van Verano® kunnen in iedere ralkleur naar keuze worden uitgevoerd. Omdat het pantser van een rolluik echter regelmatig in beweging is en daardoor onderhevig is aan de nodige wrijving kan deze niet worden uitgevoerd in een ralkleur. De omkasting van het rolluik kan wel worden uitgevoerd in een ralkleur.

Gratis stalen rolluikenkleuren

Wil je graag meer informatie ontvangen over de rolluiken van Verano®? Bezoek dan de showroom van een Verano® partner bij jou in de buurt, vraag een brochure aan of laat gratis 5 kleurstalen van de rolluiklamellen bij jou thuis bezorgen.

Gratis kleurstalen rolluiken
  • Share on LinkedIn