Lamellendach Arezzo

Een louvredak kun je op 3 manieren plaatsen

09-04-2020

Louvredaken zijn enorm populair door de luxe uitstraling en veelzijdigheid. De kantelbare lamellen van dit type overkapping zorgen ervoor dat je heel gemakkelijk de mate van het invallende zonlicht kunt bepalen. In gesloten toestand creëer je zelfs een volledig schaduwrijke plek. Ook in de manier van plaatsing toont het louvredak of de lamellenoverkapping zich een veelzijdig product, zo kan deze zowel tegen de gevel, vrijstaand of op een bestaande constructie geplaatst worden.

Louvredak aan de gevel

Bij een lamellenoverkapping of louvredak met gevelmontage wordt de overkapping aan één zijde aan de gevel bevestigd. Aan de overstaande zijde wordt de overkapping uitgevoerd met 2 (of meerdere) staanders. Deze uitvoering is uitermate geschikt voor terrassen die direct aan het huis grenzen.

Lamellendak_wandmontage

Vrijstaand louvredak

Bij een louvredak in vrijstaande uitvoering ben je niet gebonden aan een gevel of muur. De lamellenoverkapping wordt uitgevoerd met 4 of 6 staanders en kan daarom op iedere plek in je tuin of op je terras worden geplaatst. Zo creëer je een extra beschutte zitplek in je tuin.

Lamellendak_vrijstaand

Opbouw of integratie van een louvredak

Heb je een bestaande overkapping of pergola op je terras? Mogelijk kun je het lamellendek van het louvredak hierop plaatsen. Met de integratie of opbouw van een louvredak zorg je voor een naadloze aansluiting op een bestaande situatie. Het is belangrijk dat je jouw situatie in dit geval laat beoordelen door een Verano partner® of architect.

Lamellendak_opbouw.
Louvredak 10 V870 Arezzo antraciet

Louvredak met gevelmontage

Extra beschutting

Met een ritsscreen of glazen schuifwand kun je jouw louvredak voorzien van extra beschutting. Wanneer je een vrijstaande lamellenoverkapping plaatst profiteer je namelijk niet van de beschutting die een muur of gevel biedt, dit kan er voor zorgen dat de wind vrij spel heeft onder jouw overkapping.

De zijgeleiding van ritsscreens kan worden geïntegreerd aan de binnenzijde van de staanders van het louvredak. Op deze manier ontstaat een strak geheel waarbij een hele zijde van het louvredak kan worden afgesloten. Aan deze zijde heb je niet langer last van het invallende zonlicht en wordt de wind gereduceerd tot een briesje.

Met glazen schuifwanden maak je de zijde(n) van je louvredak geheel winddicht, je zorgt er bovendien voor dat het zicht blijft behouden.

Kleur naar keuze

Omdat we je bij een luxeproduct als een louvredak niet willen beperken in de kleurkeuze worden deze overkappingen met lamellen standaard uitgevoerd in een ralkleur naar keuze. Op deze manier kies je de kleur die de beste match vormt met jouw huis of terras of neem je de kleur mee in het ontwerp van je architect of hovenier.

Meer informatie over louvredaken?

Wil je graag meer informatie over louvredaken? In onze brochure lamellendaken vind je alles over de verschillende montagetypen, techniek, afmetingen en besturing. Vraag de brochure hier geheel gratis aan en we tonen je direct de Verano partner® bij jou in de buurt.

Gratis brochure arrow-right