Rollladen RV40 Productbanner 02

Rolluiken kopen? Zo kies je de beste rolluiken voor jouw woning

22-12-2019

Ben jij van plan rolluiken te kopen voor jouw woning? Dan zijn er enkele keuzes die jij moet gaan maken om de rolluiken naar jouw wens te maken. In deze blog lopen we de belangrijkste alvast met je door.

Omkasting van rolluiken

De kast van een rolluik bevindt zich aan de bovenzijde en is de plek waar het lamellenpantser zich in opgerolde toestand bevindt. Standaard worden rolluiken uitgevoerd met een afgeschuinde kast, optioneel kun je kiezen voor een rolluik met ronde omkasting.

Afhankelijk van de totale hoogte van het rolluik dat jij gaat kopen worden deze uitgevoerd met een kast van 150 mm, 165 mm, 180 mm of 205 mm. Ga je meerdere ramen op je gevel voorzien van rolluiken? Overweeg dan bij alle rolluiken de kapmaat van het grootste rolluik aan te houden, in dat geval zorg je voor een rustige uitstraling op je gevel.

Rolluiken kopen kleur wit
Rolluiken kopen slaapkamer

Panster van het rolluik

Het pantsergewicht van rolluiken speelt een rol in de isolerende en inbraak vertragende werking. Het pantser van een rolluik is opgebouwd uit lamellen die gearreteerd (onderling verbonden) zijn . De lameldikte en dekbreedte van de lamellen bepalen samen het pantsergewicht en verschillen per type rolluik. De lameldikte en dekbreedte van Verano® rolluiken variëren van:

  • Lameldikte 8,5 mm - 9,3 mm
  • Dekbreedte 32 mm - 42 mm

Bediening rolluiken

De bedieningsmogelijkheden voor rolluiken zijn uiteenlopend. Omdat het pantser van een rolluik met grote afmetingen een behoorlijk gewicht kan bevatten worden deze meestal uitgevoerd met een elektrische bediening. Onderstaand vind je een opsomming van de belangrijkste bedieningsmogelijkheden, wanneer jij de rolluiken daadwerkelijk gaat kopen is het belangrijk dat je je laat adviseren door een specialist. Deze kan namelijk advies geven over de mogelijkheden bij jou thuis.

  • Handbediend
  • Elektrisch met wandschakelaar
  • Elektrisch met afstandsbediening
  • Elektrisch met smartphone of tablet
Rolluiken kopen slaapkamer 2
Rolluiken kopen omkasting rond 1

Kleuren van rolluiken

Als je een rolluik gaat kopen heb je vast al nagedacht over de kleur. De kleur van rolluiken is natuurlijk ook enorm bepalend voor de uitstraling van je woning. Rolluiken kunnen daarom in diverse standaard kleuren uitgevoerd worden. Wist je dat je de omkasting van het rolluik in een andere kleur kunt uitvoeren dan het pantser?

De standaardkleuren voor het pantser lopen uiteen van wit tot bosgroen. De omkasting van rolluiken kunnen naast een uitvoering in verschillende standaard kleuren ook uitgevoerd worden in een ralkkleur, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de kleur van je kozijnen. Om beschadigingen aan de laklaag te voorkomen kunnen de lamellen (pantsers) van rolluiken niet worden uitgevoerd in een ralkleur. Benieuwd naar de meeste populaire kleuren van rolluiken? Lees verder in deze blog over rolluikleuren.

Rolluiken kopen kleuren top5

Bekijk alle rolluikkleuren in onze stalenmodule!

Montage van rolluiken

De montagemogelijkheden van rolluiken zijn afhankelijk van de nis en het kozijn van het raam. Indien het raam een diepe nis heeft, is het mogelijk om de rolluiken ‘in-de-dag’ te monteren. Dit betekent dat de zijgeleiding van de rolluiken in de nis wordt gemonteerd. Het rolluik valt op deze manier mooi weg in de gevel. Houd er wel rekening mee dat je met het openen van jouw draai of kiepramen niet in de problemen komt. Heb je minder ruimte in de nis dan kun je kiezen voor ‘op-de-dag’ montage, de zijgeleiding van jouw rolluiken wordt dan gemonteerd op de gevel.

Rolluiken kopen kleur kwartsgrijs
Rolluiken kopen omkasting rond

Meer informatie om rolluiken te kopen?

Natuurlijk hoef je bovenstaande keuzes voor het kopen van een rolluik niet alleen te maken en kun je je laten adviseren door de Verano partner® bij jou in de buurt. Sta je wel op het punt om een rolluik te kopen maar wil je de rolluikkleuren graag nog eens met eigen ogen bekijken? In onze kleurstalenmodule vraag je geheel gratis 5 kleurstalen naar keuze aan!

Vraag gratis rolluikstalen aan! arrow-right