Terrasoverkapping V908 Ledro 1 Bewerkt

Verandazonwering kopen? dit zijn de mogelijkheden

07-04-2020

Verandazonwering is er in vele soorten en maten en heeft als hoofddoel het weren van het invallende zonlicht op jouw terras. Zo voorkom je dat de temperatuur op je terras 's zomers hoog oploopt en heb je geen last van vervelende lichtschitteringen.

Een verandazonwering wordt vaak in combinatie met een terrasoverkapping geplaatst, echter zijn er ook pergolazonweringen die uitgevoerd worden met eigen staanders. Het is dus niet noodzakelijk dat je al over een terrasoverkapping beschikt. In deze blog zetten we de keuzemogelijkheden voor je op een rijtje.

Verandazonwering mét overkapping

Wanneer je een verandazonwering aanschaft voor jouw overkapping is het belangrijk dat je je goed laat informeren. Zo wil je natuurlijk graag dat de zonwering naadloos aansluit bij jouw overkapping en voldoet aan jouw specifieke wensen.

Verandazonwering boven

Met een verandazonwering aan de bovenzijde van je overkapping worden lichtinval en warmte geweerd voordat deze je terrasoverkapping bereiken. Dit zorgt voor een effectieve bestrijding van de warmte en betekent dat de temperatuur onder je overkapping op pijl blijft. De aandrijving van een verandazonwering aan de bovenzijde vindt plaats door middel van een elektrische motor.

Verandazonwering_bovenzonwering

Verandazonwering onder

Een belangrijk voordeel van een verandazonwering onder je overkapping is dat het doek optimaal wordt beschermd tegen invloeden van het weer. Vocht en vuil krijgen op deze manier minder kans om het doek aan te tasten. Met de juiste kleuren en/of patronen zorg je direct voor sfeer op je terras. Een verandazonwering aan de onderzijde van je terrasoverkapping bedien je ook elektrisch met een schakelaar, afstandbediening of je smartphone.

Verandazonwering_onderzonwering

Verandazonwering balein

Bij een baleinzonwering hangt het zonwerende doek sfeervol gedrapeerd onder je overkapping. Op deze manier weer je het zonlicht en geef je tegelijkertijd een gezellige twist aan je terras. Baleinzonweringen worden uitgevoerd met een doek uit de screendoekcollectie en dienen handmatig te worden bediend door middel van een soepel lopende koordbediening.

Verandazonwering_balein

Verandazonwering zónder overkapping

Ook wanneer je nog geen terrasoverkapping in je tuin hebt kan een verandazonwering uitkomst bieden. Uitgevoerd met staanders kan dit product namelijk fungeren als een combinatie van een terrasoverkapping en een verandazonwering, zo ontstaat een pergola zonwering.

Verandazonwering op palen

Bij een verandazonwering op palen ofwel pergolazonwering profiteer je van de functionele eigenschappen van een zonnescherm met de overspanningsmogelijkheden van een terrasoverkapping. Door de degelijke constructie van deze 'pergola' kun je namelijk enorme oppervlakten overspannen. Het zonwerende doek open en sluit je gemakkelijk aan de hand van een elektrische bediening.

Verandazonwering_op_palen

Verandazonwering op palen (regenbestendig)

Indien je opzoek bent naar een pergolazonwering die je tijdens zon en regen beschermt kun je kiezen voor een uitvoering met een waterafstotend doek. De geïntegreerde waterafvoer zorgt er dan in samenwerking met het doek voor dat het regenwater via de staanders van de pergola wordt afgevoerd. Het assortiment van Verano® bevat de V642 - Tumba die onlangs nog de prestigieuze Red dot design award heeft bemachtigd!

Verandazonwering_op_palen_regenbestendig

Meer informatie

Wil je meer informatie ontvangen over verandazonwering en/of pergolazonwering van Verano®? Vraag onze gratis brochure aan of bezoek een van onze Verano® partners bij jou in de regio. Hier kun je terecht voor een offerte of een vrijblijvend adviesgesprek.

Gratis brochure
  • Share on LinkedIn