Zonnescherm met korting

Waarom je nú al moet denken aan zonwering

17-11-2021

De eerste warme zonnestralen en lentekriebels lijken voorlopig nog ver weg. Terwijl we nu nog bezig zijn met kerstinkopen, het vergelijken van zorgverzekeringen en het plannen van oudejaarsdag is het toch al tijd om aan zonwering te denken. Dit klinkt misschien nog raar, maar het wordt steeds normaler om in het laagseizoen al na te denken over wat jij nodig hebt wanneer de eerste zonnestralen van het jaar verschijnen.

Vergelijk het met een nieuwe bank, auto of keuken waarbij levertijden van minimaal 10 weken als 'normaal' worden beschouwt. Echter wordt er bij zonwering nog vaak vanuit gegaan dat als deze vandaag besteld wordt, morgen gemonteerd in huis hangt. Door verschillende omstandigheden is het al twee jaar enorm druk in de zonweringbranche, waardoor het nu misschien toch tijd om deze gedachtegang te veranderen.

Drukte in de zonweringbranche

De coronapandemie zorgt, in combinatie met de toenemende vraag naar energie-efficiënte oplossingen tegen oververhitting, inmiddels al ruim een jaar voor een enorme drukte in de zonweringbranche. Hierbij zorgt de wereldwijde vraag naar industriële producten voor de nodige logistieke problemen bij fabrikanten en toeleveranciers.

Oplopende levertijd

Op dit moment kan de markt nauwelijks aan de vraag voldoen: levertijden lopen op en (delen van) bestelling(en) worden mogelijk later geleverd dan beloofd. De levertijden voor bepaalde zonweringsdoeken kan wel oplopen tot 20 (!) weken, en ook de levertijden van onze populaire producten lamellendak V870 - Arezzo en de pergolazonwering V642 - Tumba lopen helaas enorm op.

Materiaalschaarste

Op dit moment kampen verschillende industrieën met tekorten aan grondstoffen, bouwmaterialen, onderdelen en chips. Deze schaarste zorgt voor prijsverhogingen van grondstoffen en toeslagen op materialen.

Naast de huidige problemen, is drukte in het hoogseizoen niet onbekend in de zonweringbranche. Zodra de zon begint te schijnen denken mensen aan zonwering, daardoor levertijden nog meer kunnen oplopen in de zomermaanden. Daarom raden wij aan om nu al een keuze te maken.

Waarom een zonnescherm?

In Nederland is niks zo verraderlijk als het weer. De sneeuw is nog niet gevallen, maar voor je het weet zit je weer in je korte broek in de tuin. Wil je heerlijk genieten van je zonnige terras en daar zoveel mogelijk tijd kunnen doorbrengen? Dan ben je zeker in de zomer aangewezen op een bepaald type zonwering. De meest praktische en voor de hand liggende oplossing om je te wapenen tegen de hete stralen van de zon is een zonnescherm. Jouw terras wordt een stuk leefbaarder waardoor jij meer tijd in de buitenlucht doorbrengt.

Brochure arrow-right