ONTVANG 5 GRATIS KLEURSTALEN BIJ JE THUIS!

close
Louvredak 10 V870 Arezzo antraciet

3 populaire typen zonwering van dit moment

14-12-2021

Zonwering, producten die ervoor zorgen dat we zowel thuis als buiten optimaal kunnen genieten. We omarmen de warmte en het licht van de zon, maar verlangen tegelijkertijd ook naar schaduw en verkoeling. Zonweringproducten vervullen deze wensen en zijn tevens een lust voor het oog.

Dankzij hun functionele eigenschappen en elegante design zijn dit de 3 populairste zonweringtypen van dit moment: Ritsscreens op zonne-energie, de V870 - Arezzo, en onze Red Dot Award-winnende pergolazonwering.

Ritsscreens op zonne-energie

Ritsscreens winnen al enkele jaren enorm aan terrein. Deze vorm van verticale zonwering is effectief in het weren van warmte en zonlicht. Daarmee blijft je woning ook tijdens hete zomers koel en voorkom je vervelende lichtschitteringen. Met de introductie van de solarmotor heeft nu de aansturing van screens een belangrijke ontwikkeling ondergaan. Solarmotoren zorgen ervoor dat je een ritsscreen kunt aansturen met behulp van zonne-energie. Het zonnepaneel op de omkasting van de screen zorgt ervoor dat de batterij telkens weer gevoed met nieuwe energie.

Ritsscreens op zonne-energie hoeven niet in verbinding te staan met een stroompunt en zorgen voor een besparing op energiekosten: ze hoeven niet aan het stroomnetwerk aangesloten te worden, en doordat ze jouw woning koel houden tijdens hete zomers, hoeft de airco minder vaak en lang aan.

Lamellendak V870 Arezzo

Zodra de weersomstandigheden het een beetje toelaten is de tuin de plek waar we het liefst zijn. Overkappingen kunnen je helpen om te zorgen voor meer beschutting op je terras. Hoe mooi zou het zijn als de overkapping in jouw tuin niet alleen zorgt voor een beschutte plek maar daarnaast een waar kunstwerk is?

Het lamellendak V870 – Arezzo is een lamellenoverkapping die beschikt over een dak van kantelbare lamellen. De Arezzo valt vooral op door het strakke design, waarmee het perfect aansluit op de hedendaagse manier van bouwen. Dit type lamellendak is op verschillen manier uit te voeren, zo kun je kiezen voor een uitvoering op palen, een uitvoering aan de gevel of zelfs een uitvoering op een bestaande constructie.

Pergolazonwering V642 – Tumba

Producten die zowel tegen zon als regen bescherming bieden zijn nog vrij nieuw en zullen in de komende jaren zeker nog aan terrein winnen. Pergolazonwering V642 – Tumba heeft een zonwerend en waterafstotend doek en zorgt ervoor dat je dus letterlijk onder iedere weersomstandigheid op je terras kunt blijven zitten. En het design dan? De Tumba ontving direct na de introductie een prestigieuze Red Dot Product Design Award.

Ben je benieuwd of één van deze populaire zonweringproducten wat voor jou kunnen zijn? Vraag gratis een brochure aan of bezoek de showroom van een van onze Verano® partners.

Tip! Wil je komend jaar optimaal genieten van zonwering in jouw huis of tuin? Begin dan op tijd met jouw zoektocht. Doorgaans heb je namelijk enkele weken nodig om te oriënteren, een inmeetafspraak in te plannen en de daadwerkelijke montage plaats te laten vinden.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie ontvangen over de typen zonwering die de komende jaren vele tuinen en terrassen zullen veroveren. Vraag dan geheel gratis een van onze brochures aan en ontdek alles over de functionele eigenschappen, het design, populaire kleuren en meer.

Lamellendaken 1

Gratis brochure

Ontdek over onze producten