€100,- korting op iMove® solar!

close
Ritzscreens Garten Von Hell

In 5 stappen ritzscreens die passen bij jouw woning

12-09-2019

Ben jij van plan ritscreens aan te schaffen voor jouw woning? Dan zijn er enkele keuzes die jij moet gaan maken. In deze blog lopen we de belangrijkste alvast met je door.

Omkasting screens

De omkasting van het ritsscreen is de plek waar het doek zich in gesloten (opgerolde) stand bevindt. Deze omkasting beschermt het doek tegen stof, vuil en invloeden van het weer. De maat van de omkasting is afhankelijk van de afmetingen van het screen. De meeste type screens bieden je de mogelijk te kiezen voor een afgeschuinde of rechte omkasting, ook zijn er screens waarvan de omkasting een afgeronde vorm heeft.

Kleur

Ritsscreens zijn verkrijgbaar in de standaard kleuren technisch zilver, ivoor, wit, antraciet, antraciet structuur en zwart structuur. Optioneel kan de omkasting worden uitgevoerd in een ralkleur naar keuze. Op die manier kun je de kast en geleiders uitvoeren in de exacte kleur van je kozijnen.

Bediening

De bedieningsmogelijkheden voor ritsscreens zijn uiteenlopend. Het is echter niet mogelijk om een ritsscreen met handbediening (band of koord) uit te voeren. Onderstaand vind je een opsomming van de belangrijkste bedieningsmogelijkheden, laat je voor de bedieningskeuze informeren door een Verano partner, deze kan advies geven over de montagemogelijkheden bij jou thuis.

  • Elektrisch met wandschakelaar
  • Elektrisch met afstandsbediening
  • Elektrisch met smartphone of tablet

Montage screens

De montagemogelijkheden van een ritsscreen zijn afhankelijk van de nis en het kozijn van het raam. Indien het raam een diepe nis heeft, is het mogelijk om de screens ‘in-de-dag’ te monteren. Dit betekent dat de zijgeleiding van de screens in de nis worden gemonteerd. Het screen valt op deze manier mooi weg in de gevel. Houd er wel rekening mee dat je met het openen van jouw draai of kiepramen niet in de problemen komt. Heb je minder ruimte in de nis dan kun je kiezen voor ‘op-de-dag’ montage, de zijgeleiding van jouw screen wordt dan gemonteerd op de gevel.

Screendoeken

Het screendoek is de drijvende kracht achter jouw ritsscreen. De zonwerende eigenschappen van het doek zorgen er namelijk voor dat een groot deel van het invallende zonlicht geweerd wordt. Een screendoek kent de volgende doekwaarden:

  • Reflectiewaarde (dit % zonlicht wordt gereflecteerd)
  • Absorbtiewaarde (dit % zonlicht wordt geabsorbeerd)
  • Transmissiewaarde (dit % zonlicht wordt doorgelaten)

Reflectiewaarde

De reflectiewaarde van een screendoek geeft het percentage van de zonnestralen weer dat gereflecteerd wordt. Screendoeken met een lichte kleur hebben doorgaans eens hoge reflectiewaarde.

Absorptiewaarde

De absorptiewaarde van een screendoek geeft het percentage van de zonnestralen weer dat geabsorbeerd wordt door het doek. Een deel van de geabsorbeerde warmte wordt ook weer uitgestraald door het doek. Doeken met donkere kleuren hebben vaak een hoge absorptiewaarde. Zonwering met een donker doek werkt dus effectief aan de buitenzijde van uw ramen. Wanneer je zonwering met donkere doeken aan de binnenzijde van uw ramen plaatst loop je het risico dat deze veel warmte absorberen (en weer uitstralen) binnen in uw woning.

Transmissiewaarde

De transmissiewaarde van een screendoek geeft het percentage van de zonnestralen weer dat doorgelaten wordt. Hoe hoger de transmissiewaarde, des te meer licht en warmte uw woning bereiken. Screendoeken met een lage transmissiewaarde zijn daarom het meest effectief in het weren van de zon.

Om het juiste screendoek te kiezen helpen we je graag een handje, in onze kleurstalenmodule vind je de doekwaarden van de screendoeken en bestel je bovendien 5 gratis stalen naar keuze.