16 Rolluik RV42 V66 Kwartsgrijs

Zo kies je het beste rolluik voor jouw woning

22-12-2019

Ben jij van plan rolluiken aan te schaffen voor jouw woning? Dan zijn er enkele keuzes die jij moet gaan maken. In deze blog lopen we de belangrijkste alvast met je door.

Omkasting rolluiken

De kast van het rolluik bevindt zich aan de bovenzijde en is de plek waar het pantser zich in opgerolde toestand bevindt. Standaard worden rolluiken uitgevoerd met een afgeschuinde kast, optioneel kun je kiezen voor een uitvoering met ronde omkasting. Afhankelijk van de totale hoogte van het rolluik wordt deze uitgevoerd met een kast van 150, 165, 180 of 205 mm. Ga je meerdere ramen op je gevel voorzien van rolluiken? Overweeg dan de kapmaat van het grootste rolluik aan te houden, in dat geval zorg je voor een rustige uitstraling van je gevel.

Rolluikpantser

Het pantser van het rolluik speelt een belangrijke rol in de isolerende en inbraakvertragende werking. Het pantser is opgebouwd uit lamellen die gearreteerd (verbonden) zijn met elkaar. De dekbreedte en lameldikte van de lamellen verschillen per type rolluik.

Bediening rolluiken

De bedieningsmogelijkheden voor rolluiken zijn uiteenlopend. Zo bepaal je zelf het gebruiksgemak. Onderstaand vind je een opsomming van de belangrijkste bedieningsmogelijkheden, laat je voor de bedieningskeuze informeren door een specialist, deze kan advies geven over de montagemogelijkheden bij jou thuis.

  • Handbediend
  • Elektrisch met wandschakelaar
  • Elektrisch met afstandsbediening
  • Elektrisch met smartphone of tablet

Montage

De montagemogelijkheden van een rolluik zijn afhankelijk van de nis en het kozijn van het raam. Indien het raam een diepe nis heeft, is het mogelijk om de rolluiken ‘in-de-dag’ te monteren. Dit betekent dat de zijgeleiding van de rolluiken in de nis worden gemonteerd. Het rolluik valt op deze manier mooi weg in de gevel. Houd er wel rekening mee dat je met het openen van jouw draai of kiepramen niet in de problemen komt. Heb je minder ruimte in de nis dan kun je kiezen voor ‘op-de-dag’ montage, de zijgeleiding van jouw rolluiken wordt dan gemonteerd op de gevel.

Rolluikkleuren

De kleur van rolluiken is enorm bepalend voor de uitstraling van je woning. Rolluiken kunnen daarom in diverse standaard kleuren uitgevoerd worden. Wist je dat je de omkasting in een andere kleur kunt uitvoeren dan het pantser? De standaardkleuren voor het pantser lopen uiteen van wit tot bosgroen. De omkasting van het rolluik kan naast een uitvoering in verschillende standaard kleuren ook uitgevoerd worden in een ralkkleur, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de kleur van je kozijnen. Houd er wel rekening mee dat voor ralkleuren een meerprijs gerekend kan worden. Om beschadigingen aan de laklaag te voorkomen kunnen de lamellen (pantsers) van rolluiken niet worden uitgevoerd in een ralkleur.

Meer informatie

Natuurlijk hoef je niet alleen alle bovenstaande keuzes te maken en kun je je laten adviseren door de Verano partner® bij jou in de buurt.

  • Share on LinkedIn