02 Ritzscreens van Hell

In 5 stappen ritzscreens die passen bij jouw woning

12-09-2019

Ben jij van plan ritzcreens aan te schaffen voor jouw woning? Dan zijn er enkele keuzes die jij moet gaan maken. In deze blog lopen we de belangrijkste alvast met je door.

Omkasting
De omkasting van het ritzscreen is de plek waar het doek zich in gesloten stand bevindt. Deze omkasting beschermt het doek tegen stof, vuil en invloeden van het weer. De maat van de omkasting is afhankelijk van de afmetingen van het screen. De meeste type screens bieden je de mogelijk te kiezen voor een afgeschuinde of rechte omkasting, ook zijn er screens waarvan de omkasting een afgeronde vorm heeft.

Kleur
Ritzscreens zijn verkrijgbaar in de standaard kleuren technisch zilver, ivoor, wit, antraciet, antraciet structuur en zwart structuur. Optioneel kan de omkasting worden uitgevoerd in een ralkleur naar keuze. Op die manier kun je de kast en geleiders uitvoeren in de exacte kleur van je kozijnen.

Bediening
De bedieningsmogelijkheden voor ritzscreens zijn uiteenlopend. Het is echter niet mogelijk om een ritzscreen met handbediening uit te voeren. Onderstaand vind je een opsomming van de belangrijkste bedieningsmogelijkheden, laat je voor de bedieningskeuze informeren door een specialist, deze kan advies geven over de montagemogelijkheden bij jou thuis.

  • Elektrisch met wandschakelaar
  • Elektrisch met afstandsbediening
  • Elektrisch met smartphone of tablet

Montage
De montagemogelijkheden van een ritzscreen zijn afhankelijk van de nis en het kozijn van het raam. Indien het raam een diepe nis heeft, is het mogelijk om de screens ‘in-de-dag’ te monteren. Dit betekent dat de zijgeleiding van de screens in de nis worden gemonteerd. Het screen valt op deze manier mooi weg in de gevel. Houd er wel rekening mee dat je met het openen van jouw draai of kiepramen niet in de problemen komt. Heb je minder ruimte in de nis dan kun je kiezen voor ‘op-de-dag’ montage, de zijgeleiding van jouw screen wordt dan gemonteerd op de gevel.

Doek
Het screendoek is de drijvende kracht achter jouw ritzscreen. De zonwerende eigenschappen van het doek zorgen er namelijk voor dat een groot deel van het invallende zonlicht geweerd wordt. Een screendoek kent de volgende doekwaarden:

  • Reflectiewaarde (dit % zonlicht wordt gereflecteerd)
  • Absorbtiewaarde (dit % zonlicht wordt geabsorbeerd)
  • Transmissiewaarde (dit % zonlicht wordt doorgelaten)

Om het juiste screendoek te kiezen helpen we je graag een handje, vraag geheel gratis 5 kleurstalen naar keuze aan!

  • Share on LinkedIn