Rolluik Volet RV42 Kwartsgrijs

Raamoplossingen voor de baby en kinderkamer

05-05-2022

Het is lente! Het zonnetje begint regelmatig weer te schijnen. De lente is vrolijk en kleurrijk, net als de kinderkamer. Heb jij misschien een baby op komst of is je kindje al geboren en wil jij de kinderkamer inrichten? Het is belangrijk dat je kind zowel overdag als in de nacht goed kan slapen. Uiteraard als je kind goed slaapt, slapen wij als ouders ook veel beter. Verduisterende raamdecoratie kan hierbij helpen. Je kind zal hierdoor langer doorslapen en makkelijker inslapen.

Het is belangrijk dat je kind zich thuis voelt op zijn/haar slaapkamer en ook tot rust kan komen. Dit betekend overdag genoeg daglicht en ’s avonds de kamer verduisteren. Waar moet je allemaal rekening mee houden voor een baby en/of kinderkamer? Wij zetten het graag even op een rijtje.

Vraag hier jouw gratis brochure met verdeler! arrow-right

Een donkere slaapomgeving voor je kind

Wanneer je baby zal slapen in een donkere babykamer dan maakt je baby melatonine aan. Dit is een hormoon dat aangeeft dat het tijd is om te gaan slapen. Je kindje zal het verschil gaan herkennen tussen dag en nacht. Het is daarom ook belangrijk om de kamer goed te verduisteren. Vooral in de nacht is het belangrijk dat de kamer goed donker is. Zorg ervoor dat er geen kieren ontstaan tussen je gordijnen, waar nog licht door kan schijnen van bijvoorbeeld, een felle lantaarnpaal van de straat.

De temperatuur van de babykamer

De temperatuur van de babykamer is erg belangrijk. De ideale slaapkamer temperatuur voor de babykamer, ligt tussen de 16 en 20 graden. Je wilt natuurlijk niet dat je baby het te koud of te warm heeft. Oververhitting verhoogt namelijk de kans op wiegendood. Zorg er in ieder geval ervoor dat je baby heeft niet te warm heeft. Een slaapzak is ook ideaal voor je kind. Deze kan je ook aanpassen op het seizoen. Het is belangrijk om slaapkamer regelmatig even te luchten, dit kan je doen door bijvoorbeeld de raam open te zetten.

Binnenzonweringen voor de baby en kinderkamer

Raambekleding is de ideale manier om de lichtinval zelf te sturen. De eerste vorm van zonwering waar je aan zou denken, zijn waarschijnlijk gordijnen. Heb je ook wel gedacht aan rolgordijnen, vouwgordijnen, jaloezieën, plisségordijnen of vouwgordijnen?

Hieronder hebben wij een handig overzicht gemaakt met de voordelen. Uiteraard is de kleur van de zonwering belangrijk. Hoe donkerder, hoe meer het verduisterd.Verduisterend

Warmtewerend

Geluiddempend

Rolgordijnen

++

+

-

Vouwgordijnen

++

+

-

Plisségordijnen

++

+ -

-

Jaloezieën

+-

-

-

Rolluiken

(Buitenzonwering)

++

++

++


Rolluiken voor de baby en kinderkamer

Rolluiken zorgen voor een optimale verduistering en deze monteer je aan de buitenkant van je raam. Het grote voordeel van een rolluik is de geluidsdemping en de optimale verduistering. In de zomer kan een rolluik de warmte goed buiten houden en in de winter helpt het de kou tegenhouden. Tot slot, houdt een rolluik ook de inbrekers tegen. Zo hebben jij en je kindje een veilig gevoel. Genoeg redenen om voor een rolluik te kiezen.

Voor een uitgebreid overzicht van alle raamoplossingen voor de babykamer verwijzen wij je graag naar onze website

Vraag nu onze brochure aan en kom snel in actie. Jij en je familie zullen genieten van de beste nachtrust. Wat wil je nog meer?

Vraag hier jouw gratis brochure met verdeler! arrow-right